Beschikbare voorstellingen :

Fantasietheater Kaleidoscoop heeft een speciaal programma voor basisscholen. Elk jaar wordt één of enkele nieuwe voorstellingen aan dit programma toegevoegd. Deze voorstellingen zijn gericht op een bepaalde groep binnen het basisonderwijs en worden begeleid door een onderwijs pakket.

Ook kan Fantasietheater Kaleidoscoop een speciaal programma samenstellen. Daarbij kan gebruik gemaakt worden van de theaterzaal, het atelier, de kostuumzolder en de theatertuin in Oene. Zo kan een unieke dag gecreeerd worden binnen een aangegeven thema. Natuurlijk kan er op de scholen zelf ook workshops gegeven worden, of kan advies of begeleiding worden aangevraagd.

Scholen en niet-commerciële instellingen kunnen gebruik maken van een 'budget-prijsaanvraag'. De instelling geeft daarbij het budget aan en wij kijken wat we daarvoor kunnen doen.   

test
test
test
schoolreizen
home
contact
voorstellingen
taskforce
feesten
workshops
actueel
test
test
test

Anansi voor de klas

Anansi voor de klas

Anansi de spin is een typische antiheld die precies de dingen doet die wij niet horen te doen, maar misschien stiekem wel zouden willen doen.

Karin Hernandez verteld de verhalen samen met haar poppen. Het publiek wordt betrokken bij het verhaal en de kinderen worden zo een deel van de voorstelling.

Deze voorstelling kan voor verschillende doelgroepen gespeeld worden. Voor de bovenbouw bestaat de mogelijkheid om na de voorstelling zelf Anansi verhalen te schrijven en spelen.

 


 

Hannelore van Harderwijk

Hannelore van Harderwijk
Hannelore van Harderwijk is een avontuurlijk meisje, dat net als haar oom Hendrik-Jan ontdekkingsreiziger wil worden. Haar moeder vind de wereld veel te groot voor Hannelore en denkt dat er nog genoeg te ontdekken valt rond het huis. Als ze Hannelore een handje probeert te helpen blijkt het echter helemaal nog niet zo makkelijk om iets nieuws te ontdekken. Alles is immers al ontdekt ??!!
Het is aan de leerlingen om te ontdeken welke ideeen van Hannelore werkelijkheid zijn geworden. Deze voorstelling is bedoeld om de geschiedenisles aantrekkelijk te maken voor leerlingen van de bovenbouw.
In de voorstelling De 4 Jaargelijden neemt Bosje, een plantachtig wezentje, de kinderen mee op een reis door de seizoenen. Samen proberen ze uit te vinden welk siezoen hun favoriet is.
In elke scene worden enkele kinderen uitgenodigd om Bosje te helpen, met als hoogtepunt een treinreisje waaraan alle kinderen kunnen deelnemen.
Doelgroep : groep 1 en 2

Een luizenleven. Wat is er lekkerder dan een schoon hoofd?! Niks toch!!! Een vers schoon hoofd is een paradijs voor iedere luis, maar als er te veel smakelijke slokjes bloed worden genomen begint het krabben. Daarna volgt shampoo en de luizenkam. Een luis moet slim zijn om te overleven!

Leer alles over luizen op een leuke manier. Ook geschikt voor ouders! Een luizenleven is een hilarische voorstelling voor alle leeftijden die alle taboes over luizen doorbreekt.

luizen voorstelling
Het vergeten kado. Het zal je maar gebeuren. Alle kadootjes zijn weg gebracht, alle schoenen zijn gevuld, maar nu blijkt er een pakje over te zijn. Kleine Piet is een kado vergeten te bezorgen. Wat nu te doen ? De schoen kan toch niet leeg blijven!? Maar het regent dat het giet. De mantel van de Sint moet netjes blijven voor het grote Sinterklaasfeest en Piet heeft ook geen zin in natte schoenen. In een oude regenjas en met rubberlaarzen gaan ze op pad. Maar dan worden ze voor inbrekers aangezien...
De voorstelling Het Vergeten Kado is bedoeld voor leerlingen van de onderbouw.
Zoals het klokje thuis tikt. Suze heeft de ideale plek gevonden om te wonen... midden in de school!! Maar dan komen er meer mensen op hetzelfde idee en ontstaat er een heus dorp. Wat eerst een droom plek lijkt, verandert langzaam in een nachtmerrie.